Cara mencuci kotak-kotak dari Alize Puffy

Benang bengkak dihasilkan di Turki (Alize). Ia digunakan secara meluas oleh wanita jarum untuk ciri-cirinya. Pelbagai produk boleh dibuat dari benang baldu dan lembut: pakaian, mainan, permaidani. Untuk merajut selimut, gelung besar siap pakai ditarik oleh satu tangan ke tangan yang lain. Tidak perlu menggunakan cangkuk atau jarum mengait. Penting untuk mengekalkan penampilan produk yang rapi. Anda perlu tahu cara mencuci selimut Puffy dengan betul. Ini membolehkan anda memanjangkan jangka hayatnya.

Keistimewaan mencuci kotak-kotak dari Alize Puffy

Item itu hypoallergenic dan lembut. Ini memerlukan pematuhan dengan peraturan tertentu semasa mencuci. Jika tidak, tempat tidur dengan cepat kehilangan penampilannya yang kemas.

Puffy Alize mempunyai faedah berikut:

  • tidak perlu menggunakan jarum dan cangkuk mengait;
  • kehadiran gelung kecil;
  • menjimatkan masa;
  • kebolehtelapan udara, kekuatan mikropolis;
  • tahan haus;
  • keramahan persekitaran.

Perkara itu boleh dicuci di mesin dengan memilih mod suhu dan putaran yang optimum. Ini berlaku terutamanya untuk selimut dengan saiz yang cukup besar. Walau bagaimanapun, kaedah yang disukai adalah mencuci tangan.

Pengeringan adalah mustahak. Mengabaikan cadangan boleh menyebabkan ubah bentuk produk selepas mencuci. Pengeringan dilakukan dalam kedudukan mendatar. Untuk tujuan ini, selimut diletakkan di atas tuala yang telah disediakan sebelumnya yang akan menyerap kelembapan.

Penting! Sebaiknya gunakan sikat pakaian untuk mengembalikan pakaian ke penampilan sebelumnya selepas mencuci.

Cara mencuci selimut dari benang Alize Puffy

Produk mewah memerlukan penjagaan yang betul semasa penggunaan. Kira-kira setiap 2-3 minggu penggunaan biasa, ada keperluan untuk mencuci, yang dapat dilakukan dengan beberapa cara.

Bacaan yang disyorkan:  Cara melipat gaun berpakaian agar tidak berkerut: perubatan, mandi, bertudung

Cara mencuci selimut dari Alize Puffy di mesin basuh

Menggunakan perkakas rumah untuk menjaga produk bukanlah kaedah yang disukai. Walau bagaimanapun, barang bersaiz besar agak bermasalah untuk mencuci tangan. Pilihan ini sesuai untuk aksesori besar dan barang pakaian, mainan.

Menurut arahan, produk yang diperbuat daripada benang Puffy dibenarkan untuk dicuci dengan mesin. Sekiranya boleh, tetapkan mod "Halus" dan putar pada 400 rpm. Nilai suhu optimum ialah dari 30 hingga 40 ° C. Sebaiknya beli detergen cecair khas yang sesuai untuk penjagaan barang-barang mewah.

Semasa mencuci, jangan tambahkan peluntur ke detergen kerana kesan agresif pada benang

Cara mencuci selimut Puffy dengan tangan

Anda boleh menjaga produk tersebut bukan hanya dengan menggunakan mesin taip. Barang-barang kecil boleh dicuci dengan tangan. Walau bagaimanapun, pra-rendaman tidak digalakkan. Selepas mencuci, anda boleh menggunakan pelembut kain untuk melembutkan.

Jangan memutar produk selepas membilas

Cara mengeringkan selimut dari Alize Puffy

Selalunya, penyebab ubah bentuk tidak hanya mengabaikan cadangan asas untuk mencuci.Keringkan selimut hanya pada permukaan mendatar. Item bersaiz besar boleh dilipat menjadi dua.

Penting! Selimut tidak boleh dikeringkan pada bateri. Beberapa mesin basuh dilengkapi dengan mod pengeringan. Ia sesuai untuk benang Puffy Alize.

Petua Penjagaan untuk Selimut Benang Puffy

Selalunya, selepas mencuci dan mengeringkan, produk kelihatan kurang besar. Ini disebabkan oleh fakta bahawa benang merangkumi banyak serat kecil yang mengubah kedudukannya apabila terkena air dan detergen.

Untuk mengembalikan penampilan semula jadi, anda boleh menyikat permukaan dengan berus pakaian. Dalam kes ini, anda perlu bergerak di sepanjang pepenjuru dengan berhati-hati.

Kesimpulannya

Anda boleh mencuci selimut Puffy sama ada di mesin taip atau dengan tangan. Pemilihan kaedah yang sesuai bergantung pada ukuran produk dan tahap pengotoran. Hasilnya adalah kerana mematuhi rekomendasi dasar, termasuk rejim suhu dan pengeringan berikutnya. Bahan pencuci yang digunakan dan penggunaan perapi sangat penting.

Bacaan yang disyorkan:  Cara melipat tempat tidur dengan padat: di dalam almari, laci, beg pakaian atau pembungkusan

Ulasan mengenai kotak-kotak dari Alize Puffy selepas mencuci

Benang Turki popular di kalangan wanita jarum. Puffy boleh digunakan untuk membuat pakaian hangat dan aksesori yang indah. Ulasan mengandungi maklumat mengenai pemeliharaan penampilan selimut selama tempoh operasi.

Maria Kornyushko, 19 tahun, Simferopol
Saya mempunyai pendapat bercampur mengenai Puffy Alize. Item dan aksesori yang diperbuat daripada benang ini kelihatan sangat mengagumkan. Proses mengait cukup mudah. Kaedah ini sesuai walaupun untuk wanita yang tidak berpengalaman. Saya mengambil masa 7 malam untuk merajut selimut besar. Pada mulanya, item itu sangat besar, lembut dan menyenangkan untuk disentuh. Selepas beberapa ketika, perlu membasuhnya. Selepas pengeringan, selimut menjadi ceroboh kerana vili yang menonjol. Walau bagaimanapun, anda boleh mengembalikan penampilan sebelumnya dengan berus pakaian biasa. Penjagaan yang betul memastikan penggunaan pakaian Puffy Alize untuk jangka masa panjang.
Svetlana Sysyuk, 23 tahun, Kiev
Saya merajut selimut untuk anak saya dari Puffy Alize pada bulan-bulan terakhir kehamilan. Ini adalah pengalaman yang sangat menyenangkan dan menenangkan. Benang itu lembut. Semua perkara halus dan lapang. Saya membasuh selimut berkali-kali. Namun pakaian kanak-kanak mesti sentiasa bersih. Warna dan teksturnya tetap sama. Tidak lama kemudian, saya berjaya membuat tempat tidur untuk katil besar. Sudah tentu lebih sukar untuk dicuci dan dikeringkan, tetapi hasilnya sangat berbaloi.
Pautan ke jawatan utama

Kesihatan

kecantikan

Makanan